پزشکی

ساخت وبلاگ

دیابت بی‌مزه به آن دسته از دیابت اطلاق می شود که در نتیجه کاهش یا عدم واکنش نشان دادن کلیه ها به هورمون ضد ادراری (وازوپرسین) است، در نتیجه مقدار بسیار زیادی ادرار رقیق از بدن خارج می‌شود و به بیمار بیشتر ‌از حد معمول احساس تشنگی دست می دهد. بهتر است انواع دیابت را بشناسید تا در گذر زمان به زخم پای دیابتی دچار نشوید در ادامه با ما همراه باشید تا با دیابت بی مزه بیشتر آشنا شوید.

 

 

علائم دیابت بی‌مزه

  1. افزایش چشمگیر حجم ادرار (پلی اوری) و خروج روزانه 3 الی 18 لیتر ادرار از بدن فرد مبتلا.
  2. تشنگی فراوان (پلی دیپسی): در چنین شرایطی بیمار آب فراوان می‌نوشد.
  3. ادرار کردن در شب بطور روتین (نوکتوری): تکرر ادرار در شب معمولا کیفیت خواب بیمار تحت تاثیر قرار داده و بیمار به ناچار برای دفع ادرار چندین بار در شب از خواب بیدار می شود.

این نشانه ها مشابه علائم دیابت ملیتوس (شیرین) است، اما قندخون موجود در ادرار فرد مبتلا در حد طبیعی است.

اگر بدن فرد مبتلا از ذخیره آب کافی برخورد باشد تشنه های دیابت بی مزه بسیار جزیی خواهد بود و بدن دچار کم آبی نمی شود.

تشخیص دیابت بی‌مزه

با توجه به نتایج برخی آزمایش‌های مشخص خون و ادرار مانند بالا بودن سدیم و بالا بودن غلظت خون و همچنین رقیق بودن ادرار می‌توان دیابت بی‌مزه را تشخیص داد.

آزمایش محرومیت از آب معمولاً به منظور تایید تشخیص دیابت بی مزه انجام می‌شود. انجام این آزمایش چند ساعت طول می‌کشد و بیمار باید از صبح به بیمارستان برود و تا چند ساعت هیچ گونه مایعی مصرف نکند. آزمایش اولیه خون و ادرار با هدف اندازه‌گیری غلظت و میزان نمک در خون و ادرار انجام می‌شود. این آزمایش‌ها در فواصل یک ساعته تکرار می‌شود و هر بار فشار خون، وزن و حجم ادرار خروجی نیز اندازه گرفته می‌شود. اگر غلظت ادرار یا خون یا سدیم خون بسیار بالاتر از حد طبیعی باشد و ادرار نیز پررنگ و غلیظ باشد، احتمالاً بیمار به دیابت بی‌مزه مبتلا است.

 

 

در صورت تشخیص دادن دیابت بی‌مزه مرکزی، تصویربرداری ام آر آی از سر به منظور یافتن هر گونه ناهنجاری در هیپوتالاموس (ناحیه تولید کننده هورمون ضد ادرار در مغز) یا غده هیپوفیز (محل آزاد کردن هورمون ضد ادرار) انجام می‌شود.

خطرات و عوارض ابتلا به دیابت بی مزه چیست؟

عدم‌تعادل الکترولیت‌ها و کم‌آبی در بدن از مهم‌ترین خطرات و عوارض ابتلا به دیابت بی مزه محسوب می‌شود. به‌دلیل تکرر ادرار، میزان آب موجود در بدن کاهش می‌یابد و اگر ذخیره آب بدن کافی نباشد همین موضوع می‌تواند موجب عوارضی مثل خشکی دهان و پوست، فشار خون پایین، احساس ضعف و خستگی، عطش، تب، سردرد، تپش قلب و افزایش مقدار سدیم خون شود. همچنین عدم‌تعادل الکترولیت‌ها باعث ایجاد احساس گیجی، حالت تهوع، گرفتگی عضلانی و بی‌اشتهایی می شود.

آیا ابتلا به دیابت بی مزه در بارداری خطرناک است؟

بعضی آنزیم‌های تولید شده در دوران بارداری باعث اختلال در ترشح و جذب هورمون ضدادرار یا وازوپرسین می‌شود. همین عامل تعداد دفعات و حجم ادرار را افزایش می‌دهد. ابتلای زنان باردار به دیابت بی مزه نادر است و احتمال بروز این بیماری در این دوران خیلی کم است.

متخصص زنان در صورتیکه خطری احساس کند داروهای مخصوص در دوران بارداری را تجویز می کند تا عوارض و خطرات ناشی از دیابت بی مزه در بارداری به حراقل برساند. زنان بارداری که به دیابت بی مزه مبتلا هستند باید از مصرف هرگونه داروی خودسرانه بپرهیزند.

علایم کم آبی در بدن:

  • احساس تشنگی زیاد
  • خشک شدن پوست
  • خستگی دایمی
  • بی حالی
  • احساس گیجی
  • حالت تهوع
  • خشک شدن لب و دهان
  • پف کردن اجزای بدن

خطرات کم آبی ناشی از ابتلا به دیابت بی مزه:

  • مشکلات کلیوی و ادراری
  • تشنج
  • شوک هیپوولومیک(حجم کم خون)

 

 

پیشگیری از دیابت بی مزه

با توصیه های زیر می‌توان از ابتلا به دیابت بی مزه جلوگیری کرد:

  • پیشگیری از کاهش سطح آب بدن (دهیدراته شدن)، کنترل میزان آب مصرفی و میزان ادرار روزانه
  • نوشیدن کافی آب
  • مراجعه به پزشک متخصص در صورت مشاهده ازدیاد تعداد دفعات دفع ادرار

باید این نکته را خاطر نشان کرد که به طور کلی روش خاصی برای پیشگیری از دیابت بی مزه وجود ندارد و این بیماری در نتیجه وراثت، آسیب‌‌های کلیوی و یا جراحی‌های مغزی و برخی موارد ذکر شده دیگر ایجاد می‌گردد و تنها با رعایت موارد ذکر شده میتوان آن را کنترل و مدیریت نمود.

درمان دیابت بی مزه چیست؟

درمان دیابت بی مزه به نوع و شدت این بیماری بستگی دارذد به طور مثال در شرایط خفیف ممکن است مدیریت درست مصرف آب برای بدن سبب کنترل و درمان این بیماری شود. همچنین در موارد شدید نیز مصرف برخی داروها که توسط پزشک تجویز می‌شود نیز موثر و تاثیرگذار هستند.

مدیریت دیابت بی مزه

مدیریت سبک زندگی موثرین راه درمان دیابت بی مزه است که مهمترین آن مصرف منظم آب و جلوگیری از کم‌آبی یا دهیدراته شدن بدن فرد مبتلا است. شما می‌توانید با مشورت پزشک معالج خود، از میزان آب کافی که روزانه باید بنوشید مطلع شوید و به صورت دقیق و منظم آن را رعایت کنید. با مراجعه به سایت www.yarawoundclinic.com می توانید برای جلوگیری از دیابت پیشگیری کنید یا اگر به زخم پای دیابتی دچار هستید با لارو درمانی به بهبود آن کمک کنید.

منبع: مثبت1

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yarawoundclinic yarawoundclinic بازدید : 100 تاريخ : سه شنبه 3 آبان 1401 ساعت: 22:01

دفعات مکرر ادرار به خودی خود منجر به شرایط اضطراری نمی شود. دلایل احتمالی زیادی از جمله افزایش جذب مایعات یا مثانه ی بیش فعال برای ادرار بیشتر از حد معمول وجود دارد، که ما در سایت www.yarawoundclinic.com  به بررسی این موضوع  می پردازیم. این کلینیک با روش های نوین و لارو درمانی برای بهتر شدن زخم پای دیابتی کمک می‌کند تا هر چه سریع تر افراد بهبود پیدا کنند. اما در صورتی که ادرار مکرر با علائم دیگری مانند خستگی، تاری دید یا سوزن سوزن شدن اندام ها همراه است باید برای غربالگری دیابت احتمالی به پزشک مراجعه کنید. اگر ادرار تیره یا به رنگ قرمز و یا دردناک و بیش از حد مکرر است که باعث می شود شب بیدار بمانید یا به شدت بر زندگی شما تأثیر گذاشته است نیز باید به پزشک مراجعه کنید.

 

 

چرا دیابت باعث ادرار مکرر می شود؟

دیابت منجر به ایجاد  شرایطی می شود که یکی از عوارض آن این است که باعث می شود بدن شما در تولید یا استفاده از انسولین دچار اختلال می گردد.

انسولین هورمونی است که باعث می شود گلوکز یا قند  توسط سلول ها جذب شود تا از آن به عنوان انرژی استفاده نماید. در نتیجه کمبود یا نا کارآمدی انسولین در بدن می تواند منجر به بالا رفتن قند خون شود.

هنگامی که کلیه ها به کار خود مشغول هستند، قند بیش از حد در خون شما بر کلیه ها را تحت تاثیر قرار می دهد.بسیاری از این گلوکزها از طریق ادرار از بدن خارج می شود.

این پروسه همچنین مایعات با ارزش و هیدراته را از بدن شما بیرون می کشد، و این گونه است که اغلب افراد مبتلا به دیابت دچار تکرر ادرار و کم آبی در بدنشان هستند.

در اوایل، شما حتی متوجه نمی شوید که بیش از حد معمول ادرار می کنید. با این وجود یکی از علائم مهم هشدار دهنده این است که ادرار مکرر، شما را از خواب بیدار کند و سطح انرژی شما را کاهش دهد.

چگونه بدانیم تکرر ادرار ما  از عوارض دیابت است؟

ادرار زیاد نشانه بارز و اشکار دیابت نوع ۱ و نوع ۲ است، زیرا از خارج کردن مایعات بدن گاهی تنها راه بدن برای شستشوی قند خون اضافی است.

اما ادرار بیش از حد معمول فقط یکی از مجموعه علائم است و می تواند به دلیل هر شرایط بهداشتی دیگری نیز ایجاد شود.

اگر نگران دیابت هستید، مهم است که به دنبال برخی از این علائم شایع دیابت باشید:

خستگی:  ناتوانی سلولها در استفاده از گلوکز برای تولید انرژی باعث می شود افراد مبتلا به دیابت در اکثر مواقع دچار کمبود انرژی و احساس خستگی شوند. کم آبی بدن نیز باعث خستگی بیشتر می شود.

کاهش وزن:  ترکیبی از سطح انسولین پایین و عدم توانایی در جذب قند از خون می تواند منجر به کاهش سریع وزن در مبتلایان به دیابت شود.

تاری دید:  یک عارضه کم آبی در اثر ابتلا به دیابت می تواند خشک شدن شدید چشم باشد که ممکن است بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

لثه های متورم:  مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض خطر عفونت، تورم و یا ایجاد چرک در لثه هستند.

مور مور شدن:  از بین رفتن حس در اندامی مانند انگشتان پا و ایجاد زخم پای دیابتی عارضه جانبی قند خون اضافی است.

اگر به دفعات ادرار می کنید و نگران هستید که ممکن است به دیابت مبتلا شده باشید،  برخی از این علائم را نیز بررسی کنید.  اگر متوجه چندین مورد از آنها شده اید یا فقط می خواهید مطمئن شوید با پزشک مشورت کنید.

 

 

درمان ادرار مکرر ناشی از دیابت

درمان مشکلات مثانه ناشی از دیابت بهترین راه حل درمان این بیماری است. صرفاً نظارت بر میزان مصرف مایعات کمکی نخواهد کرد، زیرا مشکل اصلی قند خون بیش از حد است، نه مایعات اضافی،

اگر مبتلا به دیابت هستید، پزشک شما یک برنامه درمانی به طور خاص برای فرد شما ارائه  خواهد داد. به طور کلی، درمان های متداول برای دیابت شامل موارد زیر است:

رژیم غذایی و نظارت بر قند خون

افراد مبتلا به دیابت باید در حالی که مراقب سطح قند خون هستند مراقب این نیز باشند که چه چیزی هایی می خورند، و اطمینان حاصل کنند که قند خونشان خیلی کم یا خیلی زیاد نمی شود.

رژیم غذایی شما باید دارای میوه و سبزیجات حاوی فیبر زیاد باشد و قند و کربوهیدراتهای فرآوری شده کمی داشته  باشد.

ورزش

ورزش منظم می تواند حساسیت به انسولین را در سلول های شما افزایش داده و جذب گلوکز را برای تامین انرژی تقویت کند. دیابت این فرایندها را برای بدن دشوار می کند، اما فعالیت بدنی بیشتر می تواند باعث بهبود آنها شود.

تزریق انسولین

بسته به نوع و شدت دیابت، ممکن است به تزریق منظم انسولین یا پمپ نیاز داشته باشید. اگر بدن شما در ساخت و جذب انسولین مشکل دارد،  این تزریق ها میتوانند بسیار مهم باشند.

سایر داروها

داروهای فراوانی برای دیابت وجود دارد که می توانند به بدن شما کمک کنند تا بتواند به طور طبیعی انسولین بیشتری تولید کند یا به نحو بهتری کربوهیدرات ها را برای تولید انرژی  تجزیه کند.

منبع: ایران ناز

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yarawoundclinic yarawoundclinic بازدید : 94 تاريخ : سه شنبه 3 آبان 1401 ساعت: 21:51